EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов се срещна с Уестингхаус Електрик Къмпани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов се срещна с Уестингхаус Електрик Къмпани

mail11:30 | 11.09.2012прегледи 639 коментарикоментари 0


Състоя се среща на премиера Борисов и икономическия министър Делян Добрев с представители на "Уестингхаус Електрик Къмпани". Американската компания ще извърши технико-икономически анализ за изграждането на нов блок на площадката на АЕЦ "Козлодуй". Анализът включва оценка на площадката, както и на възможностите за съхранение на радиоактивните отпадъци и отработеното гориво и за използване на съществуващите инфраструктура и съоръжения, на процедурата за лицензиране и на потенциалната икономическа полза. В процедурата за избор на консултант участваха пет кандидати, а договорът беше подписан на 27 август т.г.
Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик, който също присъства на срещата, подчерта значението на диверсификацията на енергийните доставки и прозрачността в българския енергиен сектор.
Решението на българското правителство да предприеме действия за изграждане на седми блок на АЕЦ "Козлодуй" е позитивно послание към външните инвеститори. България е страна със стратегическо положение, която има и много предимства пред своите съседи като добра енергийна регулация и електропреносна система. Това каза Рикардо Перез – президент и главен оперативен директор на "Уестингхаус". Той допълни, че в доклада си консултантската компания ще анализира обстойно икономическия потенциал на проекта за изграждане на седми блок на АЕЦ "Козлодуй". Анализът ще бъде готов до края на месец март 2013 г., допълни Перез./:МИЕТ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg