EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Борисов с остра критика към градската десница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов с остра критика към градската десница

mail15:01 | 07.11.2019прегледи 575 коментарикоментари 0


Лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов похвали избраните от местната коалиция ГЕРБ-СДС кметове и остро разкритикува поведението на други десни партии на национална работна среща в София.Тя бе посветена на изминалите местни избори, анализите от тях и изводите. Бях провокиран да направя тази среща, защото в случаите, когато се събираме, аз ви се карам, и онези отсреща започват да мислят, че са някаква алтернатива, нещо по-силно, обърна се към участниците премиерът. На сцената в кино "Люмиер" Борисов изнесе речта си, ограден от всички избрани кметове на ГЕРБ-СДС.
Той добави, че се е говорило една седмица за изборната загуба на партията в Благоевград и Русе. Няма ли ги на картата градове като Стара Загора, Хасково/на първи тур още победа/. На Делян Добрев ще му кажа само, че по-добра реабилитация от тази няма, отличи заслугите на бившия енергиен министър и бивш депутат премиерът.
След това той отправи остри критики към т.нар. градска десница. Много съм огорчен от нашите приятели, трябва да спрем да ги наричаме десница, това са деца, внуци на "червената номенклатура", заяви Борисов.
В изказването си не подмина и обвиненията на опонентите за купен ромски вот.
Казват, че циганите много обичали Бойко, има защо, защото им вкарахме в програмата 50 хиляди деца да учат, а не да крадат, обясни той. За София - ако не са ромите, кой ще ни чисти, да кажем на тези десните, добави лидерът на ГЕРБ. Затова считам, че имат повече право да гласуват за нас, убеден е той.
Борисов цитира и анализ на последните президентски избори, от който се виждало, че ромите обичат повече Румен Радев, за когото са гласували 40 915, докато претендентът на ГЕРБ Цецка Цачева е взела малко над 19 хиляди ромски гласа.
Ако искаме да говорим за корпоративен вот, продължи той, за нас още не е минала давността на Костинброд. "Тези демократи ли, те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов. Това не е градска десница, това е опозицията вътре в комунистическата партия, която е била, тя сега с нейните сателити работи", обяви Борисов, визирайки левицата.
И обясни, че озлоблението срещу ГЕРБ се е засилило много след като третото му правителство е отменила купуването на самолетите "Грипен" и е предпочело новите Ф-16.Дадохме геостратегическото направление на България за пръв път реално, обобщи премиерът.
Станаха още по-яростни, продължи Бойко Борисов, когато за пръв път над един милиард лева вложихме в газовата преносна мрежа, такива усилия положихме за енергийните проекти,истинска диверсификация, подчерта премиерът.
Не си сдържаха нервите, когато службите и прокуратурата хванаха за шпионаж няколко човека. Това вече ги разкри и те си отидоха при Мая Манолов, посочи премиерът.
Защо не ни подкрепиха поне сега, какво й харесаха повече на Мая, мутра ли е Фандъкова или диктатор, попита лидерът на ГЕРБ.
Да подкрепиш срещу десните партии опонента си и то този, "който водеше срещу белия автобус - колеги, толкова ли паднахте,защо, какво ви дразни у нас, че да предпочетете други, зададе въпрос Бойко Борисов.
Той отбеляза, че със СДС, с които бяха в коалиция за евровота и за кметските избори, са различни формации и няма да станат една партия, но синият цвят ги задължава да са заедно. А президентът Плевнелиев по-късно отговори на въпрос на журналисти, че с участието и изказването си пред форума, не се завръща в ГЕРБ, на който той никога не е бил и член.
Борисов се спря и на твърденията на БСП днес за репресирани след вота на някои места техни кандидати за кметове и близките им. Моля Корнелия Нинова да ми ги изпрати и, ако е вярно, във вторник лично ще им се извиня, и този, който си го е позволил, просто ще види реакцията, помоли премиерът. Но, добави той, ако ние решим за Кърджали да пискаме, то е чудо там, но се справихме добре. Бойко Борисов поздрави българските мюсюлмани, които са подкрепили ГЕРБ.
Своите кметове посъветва да са много добри, честни и прозрачни. Но като видиш една хартийка, се наведи и я вземи, застани до опасната шахта, за да видят хората, че милеете за града, за тях, препоръча той.
Борисов завърши изказването си, отбелязвайки, че в родните места и на тримата опоненти Славяново, откъдето са родителите на Румен Радев, село Крушовица/Корнелия Нинова/ и Кюстендил/Мая Манолова/ГЕРБ са взели категорична победа.
В речта си премиерът подчерта, че няма сфера, в която да няма ръст, под четири на сто е безработицата. В същото време при служебното правителство се губят около 100 тира цигари, а сега контрабандата се громи.

ГЕРБ получава най-голямо доверие, но занапред то ще се дава по-трудно, заяви на националната работна среща на ГЕРБ президентът Росен Плевнелиев /2012 -2017г/. Той поздрави партията с разгромната изборна победа.
ГЕРБ е водещата политическа сила, тя получава и се надявам и занапред да получава най-голямото доверие на българските граждани, изтъкна президентът. И отбеляза, че сме в ситуация, в която то все по-трудно ще се дава.
Румен Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов мълчат за това какво се случи в т.нар. костинбродска афера. Президентът от три години громи ежедневно НС, правителството, но и до днес не е излязъл с нито една идея, инициатива как да се справим с корупцията, отбеляза Плевнелиев, а Корнелия Нинова, добави той, и до днес открива паметници на Тодор Живков.
Чака ни тежка битка през 2021 г. Тя ще бъде представена като генералска бита - между Борисов и Радев, но това е популистко представяне, истинската битка ще е на ценностите, на демократи и популисти.
Росен Плевнелиев укори т.нар. градска десница за подкрепата на балотажа за Мая Манолова. Лидерите на "Демократична България" трябва не само да си подадат оставки, но и да си изберат Мая Манолова за шеф и да вървят напред, коментира той.
Загубата на ГЕРБ в Благоевград обясни с това, че там през последните четири години не се е създало нито едно добре платено работно място. Заедно с Видин са на дъното на класацията по трудови възнаграждения както у нас, така и в Европа.
Партньорите от СДС увериха, че коалицията с ГЕРБ е осъзната. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3882