EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Борисов: Преразглеждаме бюджета през юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: Преразглеждаме бюджета през юни

mail12:52 | 22.01.2010прегледи 580 коментарикоментари 1


Бюджетният дефицит може да нарасне с 1%. В момента наблюдаваме всеки ден финансово икономическата стабилност. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след участието си в дискусия „България – накъде след кризата”, цитиран от агенция Фокус. На въпрос свързан с препоръката за корекцията на бюджета, Борисов посочи, че юни месец бюджетът ще бъде преразгледан.
„Дотогава очаквам ние да получим одобрение, да вървят преговорите за еврозоната, ние и сега плащаме малко повече, защото предишното правителство е контрактувало договори, за които не е имало пари. Ние трябва да ги изпълним, защото така или иначе фирмите ще осъдят държавата и държавата ще плати лихва по-голяма от банковата”, каза още премиерът.
По отношение на инвестициите премиерът коментира, че възможности за инвестиции, предимно в сферата на строителството, са били пропуснати на приблизително 70 % в София и по Черноморието.
Премиерът оцени положително инициативата на президента за организиране на дискусия за кризата. Той подчерта, че е отворен към предложения, тъй като е „човек, който претворява в практика това, което предложат, и е добро.”

 


 
Коментари
 
rumen - 22-01-2010 г. 13:56:17

Бойко, Истина е, както казва Хайтов, че...: – „ Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш...” ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., Явно е че „иска”, но също толко явно е, че не може сам... и затова идва този, кайто „Може” - Михов..., за сега може предполагаемо... Защото ДНЕС бушуват едновременно: 1. Световна финансова криза; 2. Световна продоволствена криза; 3. Световна рецесия...!!! 4. Световна екологична криза...!!! Кризата у нас, обаче, е заложена от Костов, Лъжецаря и А.Доганов и комунистите, защото...: 1. Нито една от световните кризи не ни засяга пряко - у нас съществува Предпазарно стопанство - наченки на свръх примитивен капитализъм, който не се влияе от световните пари... 2. Кризата у нас е не финансова, а „структурно-управленска” и най-голямата пречка за развитието на икономиката ни е „Клиентската” система, наречена у нас „Обръчи от фирми” – сини, червени и татарски, които унищожават всички наченки на Пазарна икономика... 3. Изтеглиха се почти всички

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg