EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов пред Американската камара:Уважавайте ни!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов пред Американската камара:Уважавайте ни!

mail13:00 | 30.01.2015прегледи 1444 коментарикоментари 0


България продължава да бъде най-атрактивната по данъчно отношение в ЕС. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който говори пред Американската търговска камара на тема: „Приоритети на българското правителство през 2015 година: Политики и мерки за икономически растеж, привличане на инвестиции и изпълнение на оперативните програми". Така или иначе американският бизнес е длъжен в България да се държи добре. Години наред, когато искаме да кажем как е добре, казваме: „вижте как е в САЩ". „Само преди 10 дни Джон Кери на посещение ни върна на мястото ни. България беше изпаднала в тотална изолация. Взе се решение за 4 важни комисии в областта на сигурността, отбраната, енергетиката и културата. По всички теми,по които имаме въпросителни да бъдат изяснени. В момента от другата ни страна в Украйна се води война. България винаги е бил добър евроатлантически партньор", заяви Борисов. По думите му, сега имаме проблем заради Турция, която прие да прави „Турски поток”. „Минавайки този поток през Турция, има опасност да изолира България. Не бива да допускаме това да се случи и това трябва да бъде в основата на работата на Енегрийната комисия, обща между САЩ и България. В момента България плаща около 6 млрд. 600 млн. лева за газ и нефт. Това показва, че сме добър пазар. Стабилността в България не се харесва на много хора", каза още Бойко Борисов.
Доказали сме се, че България е от най-стабилните евроатлантически партньори. Относно шистовия газ Борисов заяви: „Сложихме мораториум, тъй като имаше информационна капания по телевизиите с една чешма, от която излиза огън. Винаги съм казвал на срещите си, че тази тема днес не се коментира, защото веднага ще бъде експлоатирана и използвана".
По думите му, България плаща най-скъпият газ в Европа. „Истински се надявам нашите съседи да не се възползват от желанието да бъде наказана България. Ако това се допусне, би означавало, че не сте ни партньори. България не трябва да бъде наказана! Няма да е честно към българите, че това е нашият цивилизован избор, в същото време да ни падат проектите и да губим пари", посочи Борисов. Той подчерта, че българите обичат Русия. „Те са задължени към Русия. Ако сме толкова мили на Русия, да ни дадат газта на цената, на която дават на Германия. Когато става дума за такива огромни пари от България, ще си отстояваме интереса, дори и да паднем от власт", каза още Бойко Борисов. Той допълни, че максимално ще подпомагат всеки инвеститор. „Искам да се спазват правилата. Народът ни гледа", заяви още Бойко Борисов.
Много разчитам на Божидар Лукарски и Теменужка Петкова, че ще намерят вариант. Много искам диверсификация. Много се борихме за „Набуко". Ако той съществуваше, нямаше да имаме проблем с „Южен поток", коментира още Борисов. „Дори да мине през Турция, той не е алтернативен поток. Само че тогава България ще е наказана и няма да взима транзитните такси. Разчитаме, че ЕК през своите интерконектори да се развие газовият хъб. Имаме само устни изказвания, че е спрян „Южен поток", обясни Борисов.


 източник: Фокус, снимка:профил във Facebook


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg