EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов покани папата у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов покани папата у нас

mail06:50 | 26.05.2018прегледи 1986 коментарикоментари 0


Премиерът Бойко Борисов даде писмена покана на папа Франциск на посети България до края на годината. "Поканих ви и през 2015 г., каза министър-председателят, а сега поканата стои в джоба ми", а папа Франциск го похвали за неговата упоритост и каза, че ще посети Балканите. 

Започва аудиенцията ми при Негово Светейшество папа Франциск. Това написа в профила си във Фейсбук преди час  министър-председателят на България Бойко Борисов.

Борисов и делегацията от учени и духовници влязоха в апостолическия дворец.

С военни почести нашата делегация бе посрещната от префекта на папския дом Георг Генсвайн, показа видеото, публикувано от премиера в профила му.

Премиерът на България и папа Франциск разговаряха половин час. Борисов изказа благодарности, че католическата църква е благословила българската азбука. Той подари на  папата уникално копие на Лондонското четвероевангелие на Иван Александър, картина на Св. Иван Рилски от художника Павел Матев и 33 казанлъшки рози. Розите ще бъдат посадени до Витошката морена, подарена от Соломон Паси, в градините на Ватикана. 

Папата върна жеста като подари на Борисов плакет с маслиново клонче и му пожола да служи на мира и да събира хората.

„България работи неуморно по време на председателство за интеграция на държавите от Западните Балкани и за мирен диалог в региона”, е заявил Борисов пред главата на Римокатолическата църква и го е поканил в България.

Това е втората среща на Борисов с папа Франциск.

В края на аудиенцията премиерът представи българската делегация. След това се очаква при папата да влезе и македонската делегация. 


Тагове: Борисов, Рим, папа
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg