EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Борисов поиска ясен график за отпадане на визите за Канада

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов поиска ясен график за отпадане на визите за Канада

mail12:45 | 22.07.2016прегледи 845 коментарикоментари 0


Отпадането на визите за български граждани за Канада е наш приоритет. Затова очакваме да бъде изготвен ясен график с конкретни стъпки за премахване на ограниченията за пътуване. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с канадска делегация, която е на посещение у нас, съобщиха от правителствената информационна служба. 
„България е готова да окаже необходимото съдействие на експертния екип от Канада по събиране на необходимата техническа информация“, заяви премиерът Борисов на ръководителя на делегацията Лариса Галадза, генерален директор на дирекция „Допускане на гражданите, имиграция, бежанци и гражданство“ в канадското правителство. 
Премиерът изтъкна, че се надява визитата да бъде ползотворна и допълни, че по показателите за премахване на ограниченията - управление на границите и сигурност на документите за пътуване, страната ни е на световно ниво.
„Управлението на границите ни непрекъснато е давано за пример от европейските лидери, включително и през последните години на миграционен натиск“, посочи министър-председателят. „Освен това, България издава паспорти с биометрични данни, записани в електронен чип, вече повече от шест години“, допълни той.
„Постигането на визова реципрочност с Канада е важно за нас и затова се надяваме това стане факт възможно най-скоро време“, посочи още премиерът Борисов.


Тагове: Канада, визи
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg