EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов пое в нова посока

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов пое в нова посока

mail16:56 | 01.03.2013прегледи 805 коментарикоментари 0


„След тези заседания вече ще сме на друга вълна, да спрем да се разправяме с тези политически лидери, защото всъщност вече на хората толкова им омръзнаха цифри. Той всеки ден казва – задължиха държавата, дългове, а то е точно обратното. Но хората вече това не ги интересува”. Това каза министър-председателят в оставка Бойко Борисов по време на днешното заседание на Министерски съвет. Ето още от публикуваната официално стенограма:

„Оттук нататък трябва да се мисли върху две неща, защото явно инфраструктурата им харесва на хората, но не достатъчно. Трябва да се мисли как да се раздвижи икономиката, да се повишат доходите, да се намали безработицата. Оттук насетне това трябва да ни бъде във всяко едно говорене. На хората им омръзна да се дрънкаме с този и онзи. В края на краищата ние трябва да сме готови в следващите месеци да кажем какво може реално да се направи и как трябва да стане. Вече всеки, който се занимава с управление знае, че едно правителство може да има три-четири приоритета, повече не може да изпълни, това е написано във всяка книга. Това трябва да бъде нещото, върху което най-много да се мисли, защото ние с първия ден вдигнахме пенсиите, Станишев ги беше вдигнал само на книга, ние започнахме да ги плащаме, но то си остана някак си, че все едно те са го взели като решение, а ние близо по милиард всяка година повече в най-голямата криза сме давали за пенсии. Той казва, че от четири години са замразени доходите, което не е вярно.
Но, повтарям – няма смисъл да хабим енергия в тази посока. Трябва верния път сега да го намерим – как да се създадат работни места. Има два големи работодателя – държава и общини и частния сектор. Какво се забелязва в частния сектор? Тези, които остават на работа започват да им вдигат заплатите средно около 8,5-9% са вдигнати заплатите на тези, които остават на работа. На фирмите им е много по-лесно, ако плащат хиляда лева заплата, да я направят хиляда и двеста, отколкото да назначат още един за хиляда лева. Така тези, които работят във фирмите почват да работят повече, стараят се повече, защото им се вдигат парите, но тези, които не са конкурентноспособни и остават навън им расте броят и те са точно отчаяните хора, защото тези хора не виждат никакво бъдеще. Единственият изход е преквалификация, обучение, който иска да му се вдига стандартът, за да може да бъде утре нает на работа”.
Какво още си казаха премиерът в оставка Бойко Борисов и министрите в оставка Симеон Дянков и Делян Добрев вижте на страницата на Министерски съвет.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160