EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов: Искаме компенсации за руското ембарго

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: Искаме компенсации за руското ембарго

mail08:55 | 13.07.2015прегледи 1047 коментарикоментари 0


Надяваме се на разбирането и помощта от страна на Европейската комисия за загубите, които търпим от контрасанкциите от Русия в сектора на млечните продукти, плодовете и зеленчуците. Тази подкрепа е необходима, за да не фалират нашите производители, каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с европейския комисар по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган. Темата беше обсъдена н рамките на официалното посещение в София на комисар Хоган. Премиерът му благодари за това, че страната ни е била сред първите, получили одобрение от ЕК по Програмата за развитие на селските райони за новия програмен период.

„Нашето намерение е да намалим бюрокрацията за администрацията и фермерите. По линия на Програмата ще има помощ за млечния сектор. Ще продължавам да отстоявам схемата за мляко в училище, което ще осигури допълнителна подкрепа за млекопроизводителите тук“, заяви на пресконференция европейският комисар. Той посочи, че експерти от неговия екип ще посетят София за последващи разговори относно въвеждане на мерки за насърчаване на българската продукция към нови пазари. „Трябва да се погрижим България да не продължава да страда от руското ембарго, най-вече млечният сектор, който има сериозни затруднения“, заяви Хоган и допълни, че по време на разговорите му в София са обсъдени конкретни практически действия, които могат да се реализират в краткосрочен план.

Фил Хоган отбеляза огромния напредък на България. „Знам за мерките, които са предприети, за да се постигне финансовата дисциплина в тази страна, за разлика от нейните съседи. Поредица правителства са предприели правилни мерки и решения, за да има напредък“, отбеляза европейският комисар./МС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990