EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов и Палвова откриват модернизирани обекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов и Палвова откриват модернизирани обекти

mail12:20 | 21.09.2011прегледи 442 коментарикоментари 0


Днес министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще посетят с. Черничево, където ще прережат лентата на рехабилитиран участък от третокласния път за селата Старо Железаре, Паничери, Старосел, Красново, съобщи МРРБ.
Рехабилитацията на пътната отсечка, която е с дължина повече от 21 километра, е съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г.
Общата стойност на проекта е близо 7 млн.лв., а изпълнител е ДЗЗД Консорциум „Пътна интеграция – Старосел.
По време на посещението си в град Раковски премиерът и министър Павлова ще открият обновена градска част.
Проектът „Подобряване на физическата и жизнена градска среда в град Раковски” е на обща стойност над 3 млн.лв. и е реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г.
В рамките на проекта са изградени нов детски полигон за обучение по безопасност на движението, мрежи от пешеходни алеи, зона с шадравани, беседки и обществена чешма, осигурена е достъпна архитектурна среда за хора в неравностойно положение, нови велоалея и тротоари, подобрена е уличната мрежа и е въведено енергоспестяващо улично осветление.
По-късно министър-председателят ще открие и модернизираната градска среда в гр. Нова Загора. Реконструирани и рехабилитирани са централната пешеходна зона на града и основни улици. Подобрена е парковата среда, обособени са нови зелени площи и детски площадки.
Проектът е на стойност 6 430 251,42 лв. и се съфинансира по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg