EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов: Готови сме за „Набуко”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: Готови сме за „Набуко”

mail11:51 | 10.01.2013прегледи 467 коментарикоментари 0


„България е един от „моторите” „Набуко” да се случи и сме готови в средата на тази година да започнем строителството на 424 километра от газопровода на територията на страната ни.”
Това каза министър – председателят Бойко Борисов в приветствието си към участниците в първата, за тази година, среща на Комитет Набуко.

По думите му реализирането на проекта е единствената алтернатива и възможност за диверсификация на газовите доставки с газ от Каспийския регион. „Изграждането на газопровода означава още отпадане на монополите и истинска конкуренция, затова ние ще го направим”, беше категоричен премиерът.
Пред участниците в заседанието българският правителствен ръководител подчерта, че проектът е с приоритет за Европейската комисия като основен южен газов коридор и покани всички, които искат да участват във финансирането и изграждането му да се включат.
„Рано или късно Набуко ще заработи”, каза още премиерът и настоя за реални срокове за започване на работата по проекта.
В заключителната част на днешния форум министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев съобщи, че всички участници в Комитет Набуко са обединени около това, че трябва да се поставят ясни срокове и в следващите шест месеца да бъдат направени пет много важни стъпки.
„Преди всяка стъпка, ние като политици и хората, които трябва да оказват натиск върху компаниите да се справят в срок, ще продължим със срещи като днешната, за да се уверяваме, че сроковете се спазват”, подчерта министърът.
В заседанието на Комитет Набуко участваха правителствени делегации от Австрия, Румъния, Унгария и Турция, представители на компаниите – инвеститори, Генерална дирекция „Енергетика“ на ЕК, ЕБВР, ЕИБ, МВФ./Пресцентър Министерски съвет
 


Тагове: Бойко Борисов,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1074