EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Борисов: В държавата всичко е важно - от линейки до опери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: В държавата всичко е важно - от линейки до опери

mail17:35 | 02.09.2017прегледи 11987 коментарикоментари 0


Въвеждането на тол системата в страната ще даде възможности да се обновят в голяма степен пътищата впоследствие. Това каза днес пред участниците в Десетия летен университет на младежката структура на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов. Той коментира, че магистрала "Хемус" е жизнено важна за страната. Премиерът посочи, че лотовете на магистралата до Ловеч и Търговище вече се правят, а в рамките на мандата ще бъде подминато Велико Търново и ще бъде достигнато Търговище.
Премиерът каза още, че партията също е за модернизиране на армията и я модернизира и припомни, че в мандатите на управление ГЕРБ са били купени най-скъпите и най-съвременни хеликоптери - "Пантер" и "Кугър". Той допълни, че програмата за обновяване на армията е 10 милиарда лева, а за подмяна влаковете - 280 милиона лева. Премиерът каза, че всичко в държавата е важно - и линейки, и пожарни, и опери и т.н. По думите по тази причина в развитите държави всяко правителство надгражда. Той каза, че е с огромно уважение към политическите си опоненти, но по думите му "след всеки техен мандат заварваме огромни плащания".
За проекта за антикорупционен закон премиерът каза, че е бил консултиран с Европа и с неправителствени организации и мисли, че се предлага нещо добро. Борисов коментира още, че с усилията в данъчната политика и стабилността безработицата в страната пада. "Убеден съм, че следващите години, когато няма да има такива плащания, като тези, които заварихме, ще се вдигнат и доходите", заяви още премиерът. Според него, с борбата с контрабандата поне 1 милиард лева повече ще бъдат вкарани догодина в бюджета.
Премиерът каза, че 11 000 души работят, за да бъдат вкарани всички деца в училище. Проблемът е, че десетки хиляди деца изобщо не са ходили на училище. Според него обществото трябва ясно да си даде сметка, че ако тази кампания не получи подкрепата му, управляващите няма да успеят. По думите на Борисов в началото ще е много трудно, защото има деца, които трябва да са в 4 клас, а въобще не са ходили на училище.
Премиерът коментира пред участниците в университет на МГЕРБ, че е много голяма съпротивата срещу административната реформа. По думите му съпротивата е от администрацията, защото им се отнема власт, възможности и влияние.
По въпросите на енергетиката премиерът каза, че е убеден, че газовият хъб "Балкан" ще се осъществи. Той припомни, че 80 процента от компресорните станции на Балканите са в България. Ние вече имаме готовност от Турция да си направим интерконектор за около 15-16 млрд. куб. м. По думите на Борисов за хъба ще има български газ - от Черно море, и от Румъния, и от Азербайджан, и от Турция, и от Гърция. За да стане мощен хъбът ни, ни трябва и директен руски газ. Премиерът заяви още, че се работи усилено и за АЕЦ "Белене" да бъде намерен инвеститор, защото по думите му "3 млрд. лева са загробени в "Белене". Борисов допълни, че е оптимист и с големи, включително и китайски държавни инвеститори, проектът може да стане. В летния университет на МГЕРБ, освен премиера участват и министрите Екатерина Захариева, Томислав Дончев и Ивайло Московски.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg