EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов: АМ "Хемус" се строи най-трудно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: АМ "Хемус" се строи най-трудно

mail06:45 | 08.08.2018прегледи 1156 коментарикоментари 0


До септември догодина ще бъдат завършени два нови участъка от магистрала "Хемус", чието изграждане започна в края на март тази година. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира строителството в участъка от Ябланица до пътен възел "Боаза". По думите на Борисов участъкът ще бъде завършен осем месеца по-рано от договореното със строителите.

Върви мащабно строителство и така както съм обещал на хората от Тетевен, Севлиево, Габрово, Търново, Търговище, Варна, до 2024 година АМ „Хемус“ ще е готова. Това заяви още той, като изтъкна, че това е най-трудният за изграждане участък, за който се изисква огромен труд и капацитет. „Виждате как се строи в планината - тези българи в камионите, в багерите, във валяците, са герои също. Това прави БВП, това ще доведе повече бизнес и туристи“, добави Борисов.

Той очаква на 15 август  да започне строителството от Белокопитово до Търговище, междувременно ще стартират тръжните процедури и за двата лота до Велико Търново. "Този месец ще стартират тръжните процедури за строителството на 52 км от аутобана между п.в. „Боаза“ и разклона за Плевен и Ловеч, за да може през следващата година да започне и реалното строителство. В момента се извършва препроектиране, за да се избегне изграждането на сложните съоръжения. Трасето ще бъде удължено с 2 км, но се спестяват около 300 млн. лв.", пише Борисов в социалната мрежа.

Попитан за АМ „Струма“, Борисов отбеляза, че през есента ще бъде открита отсечката Кресна-Сандански.
 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg