EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Борисов: 1500 лв. СРЗ, 650 лвл МРЗ през мандата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: 1500 лв. СРЗ, 650 лвл МРЗ през мандата

mail17:05 | 26.06.2018прегледи 979 коментарикоментари 0


По време на мандата на правителството средната работна заплата ще достигне 1500 лева, а минималната - 650 лева, обяви днес премиерът Бойко Борисов на международна конференция в София.

С нея бе даден стартът на Алианс за сближаване на заплатите в Европа. Инициативата е на Европейската конфедерация на профсъюзите, в която членуват КНСБ и КТ „Подкрепа“.

Средната заплата в България преди облагане с данъци е 542 евро или 10 пъти по-ниска от тази в Дания – обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров на международна конференция, с която беше дадено начало на Алианса за сближаване на заплатите в Европа. 

„За да опита да сложи на масата ключовия въпрос, който терзае цяла Европа, всъщност разделението между заплащането и конкретните политически мерки, а след това и индустриални такива, които могат да доведат до координирани политики както на макроикономическо, така и на ниво пазар на труда, и естествено политики по доходите, за да могат всички тези различия да бъдат запълнени“, каза Димитров.

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов допълни: „България ще настигне страните от Централна и Източна Европа, извън Румъния, след около 40 години. Всички хора заслужават да живеят по достоен начин и заслужават да живеят горе-долу по един и същи начин“.БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg