EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов : Пазарите са на Изток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов : Пазарите са на Изток

mail09:00 | 28.05.2012прегледи 430 коментарикоментари 0


При тази стагнация в Европа, нашето сирене няма да се продава във Франция, или нашите плодове и цветя - в Холандия, затова трябва да се обърнем към Изтока и там да развиваме пазарите си, коментира пред български журналисти в Брюксел премиерът Борисов.
„България не подкрепя преразпределението на дълга като начин за борба с дълговата криза в Еврозоната”, обяви той още, цитиран от пресслужбата на МС. По думите му създаването на общи еврооблигации ще натовари финансово дисциплинираните държави, сред които е и България. Премиерът уточни, че страната ни ще подкрепи въвеждането на данъка върху финансовите транзакции. „Трябва обаче да бъдем много внимателни при приемането на подобно решение. Това няма да подобри финансовата дисциплина”, предупреди министър-председателят. Той подчерта, че България подкрепя икономическия растеж и намаляването на безработицата, но това не трябва да се прави с цената на нови кредити. „Заемите натоварват следващите поколения, те няма да имат шанс да излязат от кризата при завещани дългове. Нищо добро не чака Европа, ако поеме по този път”, отбеляза Бойко Борисов.
По повод телефонния разговор с Владимир Путин Борисов посочи основните теми, обсъждани с руския президент - газопроводът "Южен поток", цената на газа, сметките по новопостроения ядрен реактор - какво е платено, какво е поръчано и т.н.
 


Тагове: пазари, Изток
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg