EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бойкот на форума в Санкт Петербург

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бойкот на форума в Санкт Петербург

mail13:55 | 22.05.2014прегледи 1704 коментарикоментари 0


Международният икономически форум в Санкт Петербург започва днес в отсъствието на над 30 ръководители на западни компании в резултат на действията на Русия в украинската криза, предаде
ИТАР-ТАСС.
Форумът под надслов "Укрепване на доверието в епохата на преобразуването" ще продължи до 24 май. На 23 май руският президент Владимир Путин ще участва в пленарното заседание на събитието, чийто първи ден ще бъде с делова програма.
Във форума ще вземат участие 6500 души от 72 страни, като 2500 ще бъдат представители на бизнеса. Очаква се да се включат 140 ръководители на чуждестранни компании, сред който Филипс (Philips), Би Пи (BP), Тотал (Total), Теленор (Telenor) и Карлсберг (Carlsberg), както и 469 шефове на руски фирми.
Под влияние на правителствата си заради ситуацията в Украйна от участие се отказаха 34 ръководители на големи чуждестранни компании, главно от САЩ, отбелязва ИТАР-ТАСС. Самите компании не бойкотират форума, тъй като ще бъдат представени от топ-мениджърите си от втори ранг или регионалните си директори.
Дойче банк (Deutsche Bank), Сименс (Siemens) и Е.ОН (E.ON AG) потвърдиха вчера, че техните главни изпълнителни директори няма да участват в събитието в руския град Петербург, отбелязва Асошиейтед прес. Говорителят на Е.ОН Адриан Шафраниец посочи, че директорът на компанията Йоханес Тайсен е отменил присъствието си заради неочаквано възникнал важен ангажимент.
Общият обем на финансиране на форума тази година възлиза на 1 милиард рубли, като министерството на икономическото развитие е дало 45,8 милиона рубли, а останалата част е от партньори и
спонсори, както и от регистрационни вноски на участниците.  Представители на кабинета на германския канцлер Ангела Меркел поканиха компаниите да обсъдят правителствената позиция по кризата в Украйна преди форума. От канцлерската служба уточниха, че не са правили препоръки дали компаниите да участват. По-рано този месец американското правителство призова американските ръководители на компании да отменят участието си.

 


Тагове: компании, Русия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg