EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бобева на лов за немски инвеститори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бобева на лов за немски инвеститори

mail10:34 | 21.02.2014прегледи 6270 коментарикоментари 0


В централата на Deutsche Bank вицепремиерът Даниала Бобева представи условията за инвестиции в България на бизнесфорум, съобщи пресслужбата на Министерски съвет. Представители на над 50 от най-сериозните германски фирми, работещи в широк спектър области на икономиката, бяха на срещата.
Бобева акцентира върху основните политики на българското правителство в областта на икономическото развитие, като подчерта приоритетната подкрепа за малките и средните предприятия, намаляването на административната тежест и гарантирането на по-голяма прозрачност в областта на обществените поръчки.
От презентацията на вицепремиера стана ясно, че на фона на спада в чуждестранните инвестиции в България през последната година, германските вложения са се увеличили. Германия е на трето място за миналата година със 199,4 млн. евро. От началото  на прехода германските инвестиции в българската икономика възлизат на 2,14 млрд. евро.
На форума в Берлин най-сериозен интерес бе проявен към секторите текстил, концесии на пристанища и на подземни богатства. Германските компании поставиха въпроса за високата цена на зелената енергия, което е сериозен проблем и за германската икономика. Вицепремиерът Бобева каза, че България полага усилия за балансиране на енергийния сектор и намаляване на цените на електроенергията.
По време на дискусията тя представи мерките на българското правителство за регулиране на търговията и подчерта, че от търговците се изисква да спазват правилата за лоялни търговски практики, които съблюдават в собствените си държави.

Вицепремиерът посети бизнес-инкубатор за компании в сектора на информационните технологии, създаден от една от най-големите германски издателски групи. От там е проявен интерес за създаване на подобен бизнес акселератор в България, тъй като София, Киев и Талин са столиците с най-голям потенциал в областта на ИТ в Централна и Източна Европа.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165