EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БНР издава списание

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БНР издава списание

mail10:15 | 24.01.2014прегледи 992 коментарикоментари 0


В навечерието на 79-та си годишнина, Българското национално радио вече има собствено списание. Издател на ZOOM BULGARIA e Радио България - БНР. Списанието, чийто пилотен брой ще се появи в края на януари, ще бъде пълноцветно месечно издание на английски език във формат 32 страници.
„Броевете на ZOOM BULGARIA ще се разпространяват в големите хотели и основните туристически комплекси, както и на летищата (София, Пловдив, Варна, Бургас)“, посочи Антоанета Ковачка, главен редактор на Радио България. „Списанието е насочено към англоговорящите гости и туристи в страната ни, на които ще бъде предложена разнообразна информация и новини. На страниците на уникалното издание на БНР ще бъдат публикувани излъчените материали в звуковите файлове на световната интернет програма на обществената медия – Радио България. Имаме амбицията да изработваме броеве на различни езици и да правим специални броеве, когато по света предстоят да се случат значими събития и форуми с международен отзвук“, обобщава Антоанета Ковачка.
През 1936-та от България към света започват първите пробни излъчвания на радиопрограми. Опитите са сполучливи и откриват пътя към предаванията за чужбина на тогавашното Радио София. „Това радио изглеждаше невероятно – споделя приживе Петър Увалиев, който работи в предаванията на италиански език. - То се роди, за да ни убеди, че е на пъпа на простора и границите отпадаха, защото гласовете ни излитаха. Ние бяхме млади момчета, може би не съвсем домътени пилета, но ние говорехме някому отвъд. Докато светът тогава упорито се делеше на врагове, радиовълните прескачаха рововете на омразата…”
Днес, Радио България /програмите на чужди езици на БНР/ продължава своята мисия да бъде мост към света - на български, английски, руски, немски, испански, френски, турски, сръбски, гръцки, албански, арабски. На адрес http://bnr.bg/radiobulgaria то информира за актуалните събития и тенденции в икономиката и политиката, представя съвременното ни битие, разказва за историята, културата и традициите на страната ни.
БНР ще отбележи своя 79-и рожден ден на 25 януари, като навръх празника традиционно ще бъдат връчени годишните награди „Сирак Скитник“. За първи път ще бъдат излъчени и победители в конкурса „№1 на програма….“, предложени от колегията и определени със слушателски вот.
В момента тече процес на противопоставяне на тютюнопроизводителите и изкупуващите фирми. Много хора се упражняват на темата: „Има ли картел в България“. Аз съм готов да си заложа авторитета, че такъв картел няма. Същите тези страни купуват и в околните страни и никой досега не ги е обвинил в картелно споразумение. Количеството тютюн у нас е най-ниско в сравнение с околните страни и едва ли фирмите ще тръгнат да правят картелно споразумение за тези малки количества.

 


Тагове: БНР, списание
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg