EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

БНБ & ДАНС заедно срещу прането на пари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БНБ & ДАНС заедно срещу прането на пари

mail07:15 | 15.08.2015прегледи 4669 коментарикоментари 0


Днес Българската народна банка (БНБ) и Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) подписаха инструкция за взаимодействие. Инструкцията е основана на чл. 3, ал. 3 от Закона за ДАНС и чл. 35, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за ДАНС.
В рамките на съвместната инструкция, която не представлява публичен документ, двете институции се ангажират да си взаимодействат в следните области, в съответствие с възложените им по закон функции и при запазване на тяхната независимост:
• противодействие и превенция срещу изпирането на пари;
• противодействие и превенция срещу финансирането на тероризма;
• предотвратяване и разкриване на посегателства, свързани с икономическата и финансовата сигурност на Република България.
Взаимодействието ще се осъществява под формата на съвместни проверки, обмен на информация, експертна и техническа помощ и други методи в рамките на компетентностите на БНБ и ДАНС. Предвижда се също организирането на съвместни курсове и семинари.
Новите правила и процедури за взаимодействието между БНБ и ДАНС представляват първа стъпка в създаването на нова институционална рамка за оперативно сътрудничество между БНБ и други публични институции. Повишаването на ефективността при взаимодействието на БНБ с публичните институции и държавните органи в страната съответства на обявените от управителя на БНБ приоритети за управлението и институционалното развитие на Централната банка.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099