EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бляскаво ревю на българска дизайнерка във Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бляскаво ревю на българска дизайнерка във Виена

mail07:45 | 27.05.2018прегледи 2601 коментарикоментари 0


Дипломати, журналисти, много гости уважиха  ревюто на един от най-успелите български дизайнери София Борисова. Изявата й във Виена е по повод  Българското председателство на евросъюза  и по покана на българския посланик Н.Пр. д-р Иван Сираков. Модната й колекция бе показана в една от залите на Виенска община и бе с мотото Diffusione dela Rosa.

Грациозни манекенки показаха  официални облекла, булчинска мода и Hot Couture с тематично послание българската роза - един от символите на България .

Модератор на събитието бе актрисата Деси Урумова, добре позната на австрийската публика със своите театрални, кино и телевизионни изяви.

София Борисова е създател на модна къща „Романтика Фешън“, която вече 25 години заема лидерски позиции на пазара за официални и булчински облекла в България.

Двукратен носител е на най-престижния приз за мода и стил в България „Златна Игла“ 2013 и 2015 в категорията „Най-добър дизайнер на годината“. Нейната модна къща също е удостоена през 2013 г. с високото отличие в категорията – „Модна къща на годината“.

Тя е единственият български дизайнер, който е направил самостоятелно ревю на булчински тоалети в световната столица на модата Милано.

През 2015 година дизайнерката направи самостоятелно ревю в Чикаго. Специално, за да се запознае с нея и работа й на събитието присъства основателят на седмицата за висша мода в Ню Йорк, Андре Акуино. София Борисова бе и официален дизайнер на конкурса „Мис Българка в САЩ” – 2015.

През 2016 година, по време на седмица на модата в Италия, Борисова реализира голямо самостоятелно ревю в Рим, представяйки колекцията Giardini di Roma.

Като иноватор и експериментатор в модата, тя засне свой Haute couture тоалет в рекламна фотосесия под вода, нещо което се случва за първи път в историята на българската мода.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg