EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Блокадата на гръцката граница падна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Блокадата на гръцката граница падна

mail09:23 | 10.02.2016прегледи 858 коментарикоментари 0


Няма опашки от тирове на ГКПП Кулата на българска територия, информират от МВР, цитирани от БТА.

След като снощи граничният пункт беше отворен, през нощта струпалите се на българска територия тежки камиони в района са се изтеглили, се уточнява в съобщението.

Служителите на ГД "Гранична полиция" пропускат движението при облекчен режим. Пунктът е отворен за движение на всички видове моторни превозни средства.

След разговори вечерта между транспортния министър Ивайло Московски, заместник- вътрешния министър Филип Гунев, заместник- министъра на външните работи Валентин Порязов, областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев и заместник областния управител на Серес Янис Моисиадис и директора на полицията в Серес бригаден генерал Томас Сандрос от гръцка страна, беше постигната договореност за възстановяване на движението в двете посоки, допълват от МВР.

По време на срещите е обсъдена възможността всеки ден в определени часове ГКПП-Кулата да работи без ограничения, за да не се струпват тирове.

От 20 часа снощи в нормален режим работи и ГКПП Капитан Петко войвода, през който преминават всички видове МПС. ГКПП Илинден остава затворен.

Министър Ивайло Московски се договори с българските превозвачи да вдигнат блокадата на ГКПП „Кулата”, съобщи МТИТС. Границата ще бъде отворена до преминаването на всички превозни средства, като след това пропускането отново ще става по ежедневен график от 11.00 до 16.00 часа.

Министър Ивайло Московски информира превозвачите, че е разговарял с гръцките власти и те са го уверили, че българските водачи няма да бъдат блокирани на гръцка територия и предвижването от ГКПП „Кулата” до фериботен комплекс „Игуменица” ще бъде свободно. Той призова шофьорите да сигнализират незабавно ако имат проблеми при преминаването през Гърция. Министър Московски пое ангажимент да бъдат разгледани всички варианти за облекчаване на обработката на документите на границата, с цел по-бързото пропускане на камионите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 868