EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Близо 4 млн. кг сирене продадени в Kaufland

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Близо 4 млн. кг сирене продадени в Kaufland

mail11:32 | 15.02.2024прегледи 561 коментарикоментари 0


Сиренето е един от най-продаваните продукти в най-голямата търговска верига у нас – Kaufland България, като през изминалата година компанията е реализирала на пазара близо 4 млн. килограма. В продуктовия асортимент са включени 135 сирена, като 90% от тях са от български производители. Сред тях са и 4-те вида сирена от собствената марка „Брей!“ на компанията, които се произвеждат от краве, овче, козе и биволско мляко. 

„Сиренето е традиционна храна за трапезата на всяко българско семейство, която е част от менюто за всяко хранене и под всякаква форма. Затова и неговото търсене е целогодишно, като определено най-предпочитано у нас е краве сиренето. За сезонност в консумацията можем да говорим само при сирената от по-специфичен вид мляко, като овче и козе, тъй като там има сезонност при добива на суровината“, коментира Катерина Ангелова, младши търговец „Млечни продукти“ в Kaufland България.  

Как да разпознаем качественото сирене?

Качественото сирене има умерено солен и приятно изразен млечнокисел вкус, то не е ронливо, няма шупли и няма повърхностни замърсявания. Признаци, че сиренето не е годно за консумация могат да бъдат - горчив или сладникав вкус, наличие на шупли, ронливост, образувана кора.

Срокът на годност на продуктите се определя от производителя, като това важи както за сирената в саламура, така и за тези във вакуум. За сиренето в потребителски опаковки обикновено той е до 6 месеца от датата на разфасоване, като то трябва да се съхранява без пряк достъп на въздух и при температура от -2°С до +4°С. 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg