EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Благоевградска фирма рехабилитира път в Ловеч

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Благоевградска фирма рехабилитира път в Ловеч

mail11:20 | 08.11.2011прегледи 545 коментарикоментари 0


Фирма "Агромах" започна обновяването на 19 километра разбити пътни отсечки в област Ловеч, съобщи „Струма”. Общата стойност на двата проекта е 10 963 231 лв. и е по ОП "Регионално развитие".
Благоевградската фирма ще ремонтират участъка Троян-Кърнаре, който е рехабилитиран през 1979 г., и участъка покрай река Черни Вит, който не е поправян от 1980 г.
Участък 1 Троян - Кърнаре е с дължина 5,015 км и е най-пряката транспортна връзка на областите Плевен и Ловеч с Южна България. Рехабилитацията на пътната отсечка ще подобри директната връзка на гр. Троян и селищата от общината с областния център Ловеч.
Пътят Троян - Кърнаре е единствената възможност за достъп до курортния комплекс "Беклемето", място за ежегодни туристически, културни и спортни мероприятия и изходен пункт за пешеходни турове по централното старопланинско било. На "Беклемето" се намира най-добрата писта по биатлон и ски бягане, утвърдена от международните организации ФИБА и ФИС.
Участък 2 по поречието на р. Черни Вит е с дължина 14,053 км и е единствената транспортна връзка на селищата по поречието на р. Черни Вит с общинския център гр. Тетевен и областния център гр. Ловеч. Пътят представлява пряка връзка през Стара планина между Ловешка и Софийска област. Реализирането на проекта за рехабилитация включва изпълнение на дейности, свързани с предварителни ремонти по настилката, локални ремонти, като в участъците с недостатъчна носимоспособност се изгребва съществуващата настилка, извършва се валиране на земната основа.
Проектът предвижда направа на нова настилка и оформяне на нови банкети, ремонт на съществуващите бетонови улеи и полагане на нови, полагане на нови бордюри, подмяна на съществуващи облицовани окопи с нови, отводнителни улеи и малки съоръжения, почистване и ремонт на съществуващите водостоци, дъждоприемни и ревизионни шахти в населените места. Ще бъдат обновени десет големи съоръжения - мостове, като за три от тях с недостатъчна широчина се предвижда да бъдат разширени.
В проекта са включени и подмяна на съществуваща стоманена предпазна ограда с нова, възстановяване на хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация с цел осигуряване безопасността на движението.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165