EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Благоевград с кредитен рейтинг ВВ+ (стабилна перспектива)

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Благоевград с кредитен рейтинг ВВ+ (стабилна перспектива)

mail18:43 | 22.07.2009прегледи 800 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Фич (Fitch Ratings) потвърди дългосрочен кредитен рейтинг ВВ+ (стабилна перспектива) на община Благоевград, съобщиха от общинската управа.
Рейтинговата агенция е съобщила за решението си с официално писмо до кмета на община Благоевград Костадин Паскалев. То е било мотивирано в годишния доклад на международната агенция.
Според него Благоевград е съумял да запази високия си кредитен рейтинг, което е постижение на фона на световната финансова и икономическа криза.
Сред основните фактори за добрата оценка, дадена от Fitch Ratings на община Благоевград, са липсата на дългове и способността на общината да финансира капиталовите си разходи с държавни трансфери, средства от ЕС и със собствени средства, без да натоварва допълнително бюджета с поемане на общински дълг.
В доклада е отбелязано, че община Благоевград има нужда от значителни инфраструктурни инвестиции, а успешното осъществяване на проекти по европейските и националните програми за финансиране ще бъде ключов фактор за изпълнение на дългосрочния й финансов план.
Сред аргументите за присъдения кредитен рейтинг са също разумното и професионално управление на общината, въвеждането на принципи и стандарти, които увеличават финансовата прозрачност, ефективният контрол върху общинските дружества, увеличената събираемост на местните данъци и такси.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg