EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Битката за руски туристи & румънски дъмпинг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Битката за руски туристи & румънски дъмпинг

mail10:32 | 08.02.2016прегледи 1728 коментарикоментари 0


От 1 февруари работи единен телефонен номер 0700 20 991, на който всеки руски турист може да получи  информацията, която го интересува за престоя му в България – туристически услуги, безопасност, здравеопазване, пътна инфраструктура. Това съобщи пред Би Ти Ви министърът на туризма Христина Ангелкова и уточни, че първата седмица телефонът ще работи в тестов режим. До месец подобни номера ще има и на английски и немски език.

Във връзка с мерките за връщане на руските туристи в България Ангелкова припомни, че страната ни е въвела  безплатни визи за деца до 16-годишна възраст и е разширила диапазона не само за организирани групи, но и за тези, които идват за фестивали.  На територията на България се провеждат  над 600 фестивал, което дава възможност повече от 90% от тези визи да бъдат безплатни.

Битката за руски туристи  & румънски дъмпинг

 Румъния, България и Гърция се борят да привлекат руските туристи, след като президентът на Русия Владимир Путин поиска от сънародниците си повече да не почиват в Турция заради дипломатическия конфликт между двете страни, пише румънският вестник "Гъндул".

Националната агенция по туризъм и Националната асоциация на туристическите агенции в Румъния организираха официално посещение в Москва в периода 27-29 януари. В румънската делегация бяха включени 20 местни туроператора, съобщава агенция Аджерпрес.

Румъния е предложила на Русия програма "Море за руснаци" с цени до 10 евро за нощувка в 4-звезден хотел, пише "Гъндул". Председателката на Федерацията на асоциациите за туристическа реклама на Румъния Корина Мартин заяви след посещението в Русия, че програмата "Море за руснаци" ще има абсолютно специални цени за настаняване, дори символични, за да привлече руските туристи. "Програмата е замислена така, че да привлече интереса на руските туристи и да бъде много под цените, които предлага България", заяви Корина Мартин, цитирана от "Гъндул".

Председателката на Националната агенция по туризъм Анка Павел-Недя заяви, че от туристическа гледна точка Румъния не трябва да изпуска "възможност като пазара на Руската федерация". Според нея част от 15-те милиона потенциални туристи от Русия може да дойдат в Румъния. "Можем да привлечем през следващите две-три години до 100 000 руски туристи годишно", каза Анка Павел-Недя и предупреди, че Румъния трябва да се възползва от настоящия контекст, тъй като няма да трае дълго.

Към момента туристическият поток от Русия към Румъния е около 24 000 души, отбелязва Аджерпрес. Председателката на Националната агенция по туризъм посочи, че тази институция ще окаже подкрепа на румънските туроператори да правят бизнес на руския пазар.

Към момента Румъния разполага с не повече от 15 оторизирани екскурзоводи с руски език. Затова Румъния може да привлече студенти от Молдова, които да специализират в тази насока.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg