EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Биокомпонентът-безопасен за автомобилите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Биокомпонентът-безопасен за автомобилите

mail12:47 | 29.01.2010прегледи 665 коментарикоментари 0


Няма опасност за двигателите на автомобилите при задължителното смесване на течните горива с биокомпонент и не се налагат технологични промени и ремонти по автомобилите. Това каза във времето за парламентарен контрол министърът на
икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, цитиран от БТА.
Безопасността при използването на биогорива е гарантирана с  разработването и въвеждането на европейските и национални стандарти, каза Трайков.
Във връзка с приемането на законодателния пакет "Енергетика, климат" през 2009 г. и ангажиментът на ЕК за увеличаване на биогорива в транспорта са въведени нови европейски стандарти, които са утвърдени и като национални от Българския институт по стандартизация, посочи Трайков.
Новите стандарти предвиждат максимално съдържание на биокомпонент в дизеловото гориво в размер на 7 %, максимално съдържание на съдържащи кислород съединения в безоловните бензини - съответно етанол - 5 %, метанол - 3 %, изопропилов и изобутилов алкохол - 10 %, информира Трайков.
Преди въвеждането на тези стандарти са извършени необходимите анализи за безопасността за автомобилите при въвеждането на биокомпонентите, каза министърът.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg