EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Билла България съобщи за дефлация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Билла България съобщи за дефлация

mail14:05 | 18.03.2024прегледи 486 коментарикоментари 0


"Билла България" (Billa) отчита близо 2 процента дефлация на регулярните си продажни цени за февруари при 0,6 процента инфлация при хранителните стоки и напитките за страната, съобщиха от търговската верига.

От компанията отчитат, че за втори пореден месец най-осезаем е спадът на цените в магазините им при млечните и замразени продукти - с 8,3 процента спрямо февруари 2023 г. При плодовете и зеленчуците дефлацията за февруари е близо 5 процента, а в категорията основни храни (ориз, брашно, захар, олио, варива) - близо 4 процента, посочват от веригата. Те отчитат още дефлация при консервираните храни, напитките и козметиката.

"Високата инфлация през 2023 г. беше сериозно предизвикателство както за потребителите, така и за бизнеса, затова можем да кажем с облекчение, че тази тенденция се обръща. В "Билла" следим регулярно динамиката в цените на европейските борси и сме щастливи, че голяма част от нашите доставчици откликнаха на призивите ни и отразиха спада при разходите за транспорт, електроенергия и суровини", коментира Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на "Билла България", цитиран в съобщението. "Това ни кара да гледаме по-оптимистично на настоящата година, защото нашият стремеж е трайното намаляване на регулярните цени навсякъде, където пазарните условия го позволят. Данните от последните месеци категорично показват, че нашите усилия в тази посока дават резултат", добавя Шапокас.

"Билла България" е член на Сдружението за модерна търговия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158