EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Билетите - само през фискални устройства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Билетите - само през фискални устройства

mail14:30 | 18.05.2012прегледи 361 коментарикоментари 0


Билетите за превози да се издават от фискални устройства по реда на Наредба номер Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, решиха депутатите при приемането на първо четене на промени в Закона за автомобилните превози. Целта на промените според вносителите от Министерския съвет е да бъдат предприети ефективни мерки за защита на фискалната позиция и за предотвратяване на отклонението от данъчно облагане.
Предложените промени ще доведат до засилване на контрола върху документирането и отчитането на дейността на автомобилните превозвачи, осъществяващи превоз на пътници по градски, междуселищни и международни линии, се посочва в законопроекта. Премахва се възможността при превоз на пътници да се използват билети, отпечатани съгласно изискванията на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценните книжа. Предлаганата промяна не засяга действащия режим при превоз на пътници да се използват карти за пътуване, отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценните книжа. Така ще се създаде единен режим за всички автомобилни превозвачи и ще се премахнат съществуващите различия, според вносителите.
Предлага се въвеждането на задължителни минимални реквизити, които трябва да съдържат билетите, използвани за превози на пътници по градски, междуселищни и международни линии.  

Според Румен Такоров от Коалиция за България законопроектът е недоработен и в него има много лобистки текстове, поради което те няма да го подкрепят. Колегата му Петър Мутафчиев заяви, че промените облагодетелстват големите фирми и създават проблеми на малките.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg