EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Билд" публикува списък с нередности в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Билд" публикува списък с нередности в Гърция

mail15:43 | 06.03.2010прегледи 1982 коментарикоментари 0


Най-четеният всекидневник в Германия, таблоидът "Билд", наля масло в огъня, след като през последните седмици води ожесточена кампания против евентуална финансова подкрепа от Берлин за Атина, като публикува списък с нередности, които според него съществуват в Гърция, предаде Франс прес.
Билд изброява списък с преимущества на Германия в сравнение с Гърция, като например "тук никой не е принуден да плаща хиляди евро подкупи, за да си осигури легло в болница", или "Германия също има огромни дългове, но си ги връщаме, защото ставаме рано сутрин и работим цял ден".
Изданието, което се чете от 12 милиона души на ден, припомня на гърците, че туристите оставят "куп пари" в Гърция, както и че треньорът Ото Рехагел, извел гръцкия национален отбор по футбол до победа на Евро 2004, е германец.
"Искаме да бъдем приятели на гърците", заключава "Билд", "ето защо дадохме за вашата страна 50 милиарда евро от влизането ви в Европейския съюз". Но "приятелството включва също така и да си казваме истината".
Вестникът прилага и копие от пощенска марка с пунктир за изрязване "в случай, че искате да отговорите".
Папандреу окачествява като несправедливо отношението на германските медии към кризата в страната му в интервю за в. "Франкфуртер алгемайне цайтург". 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161