EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бизнесът пътува с нискотарифни полети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бизнесът пътува с нискотарифни полети

mail17:00 | 10.01.2014прегледи 1067 коментарикоментари 0


Българският бизнес изостави скъпите и лъскави пътувания и се ориентира към все по-изгодни варианти, показват обобщените данни за 2013 година, обявени от онлайн туристическа агенция.
Специалистите посочват, че полетите в бизнес класа остават в миналото, а родните фирми все по-често търсят нискотарифни авиокомпании за служебните си пътувания в чужбина. Подобно е и положението при избора на място за настаняване, като най-често се избират хотели от среден клас и с добра локация, за сметка на луксозните хотелски комплекси, които се радваха на широка популярност преди 4-5 години.
Наблюдава се и намаление на хората, които пътуват със служебна цел. В последната година родния бизнес предпочита да изпраща в командировка зад граница само по един или двама свои служители.
Причините за това се крият както в продължаващата финансова и икономическа криза в Европа, така и в по-стриктното бюджетиране на компаниите, поредно от нея. Специалистите подчертават, че тази тенденция не е характерна единствено за България. Компаниите в Европа и САЩ също ограничиха разходите си за пътувания в чужбина през последната година и ограничиха скъпите пътувания. Специалистите очакват тази тенденция да се запази и през 2014 година поради липсата на очаквания за чувствително подобрение в бизнес средата у нас и в Европа.
През 2013 година българските компании са пътували със служебни цели най-често до Великобритания, Германия и Белгия.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg