EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бизнесът предпочита завършилите УНСС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бизнесът предпочита завършилите УНСС

mail12:00 | 23.11.2009прегледи 737 коментарикоментари 0


60 % от фирмите в страната смятат, че висшето образование е на средно ниво, сочи изследване, представено по време на дискусия на тема „Добро образование – шанс по време на криза” между представители на бизнеса и висшето образование, предаде агенция Фокус.
Проучването е направено сред мениджъри на по-големи български фирми и специалисти в областта на човешките ресурси. Голяма част от участниците са в сферата на реалната икономика. Анкетата е изправена до 655 участници, като само половината са отговорили. Данните не претендират да са представителни.
Фирмите са отговорили, че са наели най-много кадри, завършили висшето си образование – на първо място от УНСС, следва от Софийски университет „Свети Климент Охридски” и след това от Нов Български университет.
Бизнесът предпочита да наема икономисти от УНСС, инженери от Технически университет – София, юристи – от СУ, IT специалисти – от Технически университет – София, хуманитарни специалисти – от СУ, а медици от – Медицински университет в София.
През 2009 г. се усеща спад на равнището на заплатите. Има отрезвяване и в нивата на начални заплати, констатира Светла Стоева, председател на Българската асоциация за управление на човешките ресурси (БАУЧР). От изследването става ясно, че 88 % от фирмите смятат, че българското образование става все по-зле.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg