EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Бизнесът няма да пострада заради рибарската програма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бизнесът няма да пострада заради рибарската програма

mail16:15 | 08.07.2019прегледи 606 коментарикоментари 0


Бизнесът няма да бъде засегнат от отчислението на 7,2 млн. евро по Програмата за морско дело и рибарство. Средствата представляват близо осем на сто от размера на целия бюджет по програмата. Това коментира пред журналисти в парламента министърът на земеделието Десислава Танева. Повод за коментара е получено писмо от ЕК, с което ни уведомяват, че финансирането на програмата ще бъде намалено на 106 млн. евро.
Танева обясни, че управляващият орган има предварителна комуникация и съгласие от страна на ЕК как да бъде разпределена тази загуба. По думите й, това ще стане от мерки, които касаят администрацията, респективно техническа помощ, и от мерки, към които няма интерес.
Танева коментира, че към момента е договорена 60 на сто от програмата, но разплащането остава "твърде ниско - около 10 на сто до този момент".
Танева припомни, че още с встъпването й в длъжност са били направени персонални промени и е изготвен екшън план до края на годината, с който няма да бъдат допуснати нови отчисления на средства.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg