EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бизнесът изчислява CO2 отпечатъка си безплатно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бизнесът изчислява CO2 отпечатъка си безплатно

mail08:23 | 08.01.2024прегледи 679 коментарикоментари 0


От началото на 2024 година компаниите могат да се възползват от новите възможности на платформата Oxygen. Публичните дружества могат напълно безплатно  да изчисляват въглеродния си отпечатък, благодарение на партньорството с глобалната  платформа Synesgy, дигитално решение за оценка на екологичната, социалната и корпоративна устойчивост (ESG) на международната компания ICAP CRIF. Oxygen не е  ограничена само до публични дружества и може да бъде ползвана от всяко друго дружество. 

С включването на платформата Synesgy, Oxygen разширява възможностите за  устойчиво управление, които предоставя на българския бизнес. 

„Вярваме, че всеки бизнес трябва да има достъп до решения, които му дават възможност да намалява своя въглероден отпечатък и нашата цел е да разширяваме  достъпа до инструменти за устойчиво управление и да насърчим повече компании да  се ангажират с промяната и да постигнат значителни резултати.“ сподели Гергана  Пападопулу управител на ФМС. 

Едно от ключовите предимства на новата функционалност, че тя е част от пакета услуги на платформата Oxygen, които получава всяка компания, търгувана на БФБ. „Светът се променя и чрез дъщерното дружество на ФМС на Борсата целта  ни е да предоставяме на компаниите навременен достъп до актуални решения,  които да им помагат да изградят устойчив бизнес модел и да повишават тяхната конкурентност. Партньорството ни с ICAP CRIF и възможността за интеграция на двете платформи ще допринесе за по-широко разпространение на практиките за устойчиво управление и ще улесни публичните компании в процеса на преход към  устойчива икономика.“ каза Маню Моравенов изпълнителен директор на БФБ АД. „ICAP CRIF обединява човешкия интелект, технологии и цифрови иновации, за  да предоставя решения с добавена стойност на своите глобални клиенти и сме  изключително развълнувани да разпространяваме нашите бизнес решения в  България. Платфомата SYNESGY вече е достъпна на български език, и чрез сътрудничеството с Българската фондова борса и Файненшъл Маркет Сървисиз се  надяваме тя да достигне и подпомогне българския бизнес за прехода към устойчива  икономика.“ допълни г-н Теодорос Полидорос, изпълнителен директор на ICAP CRIF.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg