EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бизнес средата в Турция е по-прозрачна от тази в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бизнес средата в Турция е по-прозрачна от тази в България

mail13:36 | 12.10.2009прегледи 1181 коментарикоментари 0


Не парите, а добрата среда, правилата и тяхното спазване ще изпратят правилния сигнал. При условие, че предстоят тежки месеци районните реформи биха помогнали повече, отколкото очакваните чуждестранни инвестиции, които са намалели с 50-60%. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев на откриването на национална кръгла маса „За по-добър Закон за устройство на територията (ЗУТ)”, цитиран от агенция Фокус.
Министърът посочи, че трябва да се създадат съответните предпоставки, за да може европейските пари да достигнат до хората. Той допълни, че честите промени в ЗУТ и лобистките интереси не са помагали за подобряването на бизнес средата.
Плевнелиев подчерта, че в индексите за прозрачност България е под Турция и основна цел е да се създадат облекчени и смислени правила и процедури, които да помогнат за излизане от тежката ситуация, в която се намира страната. Тези промени трябва да бъдат направени чрез публично комуникиране на идеите, които да бъдат защитени в парламента и да имат смисъл за икономиката като цяло.
Министърът заяви, че бизнес средата в България е нереформирана. Времето, което един управител на фирма в България употребява, за да се занимава с бюрократични услуги е 25%. Като сравнение той посочи, че в Таджикистан този процент е 7%, а средно в Европа е под 9%.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg