EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бизнес делегация от Запорожка област в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бизнес делегация от Запорожка област в София

mail11:00 | 12.06.2013прегледи 444 коментарикоментари 0


Бизнес делегация от Запорожка област на Украйна е на проучвателно работно посещения в България с цел запознаване с икономическата ситуация в страната и възможностите за сътрудничество с българския бизнес. Това съобщи Асоциация на индустриалния капитал в България.
В Запорожка област на Украйна се намира една от най-многобройните български диаспори в света. От страна на българската диаспора в най-голяма степен бяха представени възможностите за сътрудничество и развитие на търговски взаимоотношения в областите на икономиката, енергетиката, туризма, селското стопанство, културата и историята. 40-те делегати обсъдиха с членовете на АИКБ възможностите за развитие на партньорство в различните области и отрасли.
Отношенията между Украйна и България са традиционно добри, а от страна на българската диаспора в Украйна винаги е съществувал интерес към развитието на добри и взаимноизгодни контакти с обществото и бизнеса в България. Необходимостта от провеждането на подобни срещи е продиктувана и от стремежа на българите в Таврия (Запорожка област) да се обединят, за да запазят, възродят и развиват духовните ценности, традициите и българската култура, както и за установяване на по-тесни търговско-икономически връзки между двете страни.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg