EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Белла България придоби гръцката CRETA FARMS

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белла България придоби гръцката CRETA FARMS

mail13:45 | 09.09.2020прегледи 719 коментарикоментари 0


„Белла България“ придоби CRETA FARMS в конкурентна борба с лидери в хранителната индустрия. Съгласно процедурата в южната ни съседка, влязлото в спирала на забавени плащания и разногласия на акционерите ключово дружество в хранителния сектор на Гърция, беше оставено в ръцете на петчленен съдебен състав, който трябваше да избира нов собственик на предприятието според предложени оздравителни планове от потенциални купувачи.

Единодушно съдът в град Ретимно избра оздравителния план, предложен от лидера в хранителния сектор „Белла България“, което е индикатор за високото международно признание на българската хранителна индустрия. Оздравителният план включва намаляване на дълговете на CRETA FARMS с 64%.

„Изключително удовлетворени сме от съдебното решение. Целта ни е да възродим CRETA FARMS като пазарен лидер в близко бъдеще. Това е най-голямата инвестиция в хранителния бранш на българска фирма извън България“, заявиха с професионална гордост от Impala Invest Group, собственик на „Белла България“.

Съгласно оздравителния план, приходите на CRETA FARMS трябва да нарастнат от 46 млн. евро за първата финансова година до 130 мнл. евро през 11-та финансова година, което е 10,8% ръст на годишна база.

CRETA FARMS притежават две фабрики в Ретимно (Крит) и Крионери (Атина), както и три складови бази в Хераклион (Крит), Патрас (Пелопонес) и Солун.

Продуктите на CRETA FARMS са популярни сред потребителите в Германия, САЩ, Великобритания, Австралия. В България месните деликатеси на CRETA FARMS се предлагат под брандовете OLIVIN, TOSTAKI и CRETA FARM.

Преди повече от година българската компания придоби и унгарската Marathon Foods Ltd, която е учредена през юли 1991 и оперира на пазара от 1992 г., производител и дистрибутор е на бързо замразени храни. Производството е в завод в град Сентендре, близо до столицата Будапеща. Дружеството оперира в няколко категории: парти и снакс продукти (мини хотдог и др.), пролетни рулца с различни пълнежи (зеленчуци, пилешко месо, пуешко месо, свинско), щрудели и други десерти, хамбургери и кюфтета, продукти на скара (сувлаки, гирос и др.), рибни предложения (октоподи, скаради).

"Бeллa Бългapия" cтapтиpa дeйнocттa cи пpeз 1997 г. и днec e нaй-гoлeмият пpoизвoдитeл нa xpaнитeлни пpoдyĸти y нac. Koмпaниятa пpитeжaвa 14 фaбpиĸи c пpoизвoдcтвeн ĸaпaцитeт 350 тoнa днeвнo.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg