EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Белите жени подкрепили решително Тръмп

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белите жени подкрепили решително Тръмп

mail10:20 | 11.11.2016прегледи 1926 коментарикоментари 0


Месеци наред ексцентричният милиардер Доналд Тръмп печелеше привърженици сред редиците на белите ядосани мъже в Съединените американски щати. Но първоначалните данни показват, че именно белите жени са осигурили победа на президентските избори за скандалния нюйоркски магнат, пише британският вестник The Guardian.
Изглежда, че ясно изразено мнозинство от бели жени е гласувало за кандидата на Републиканската партия, и по всичко личи, че обидните забележки на Доналд Тръмп по отношение на представителките на нежния пол не са се отразили на тяхното решение.
Проучване на телевизионния канал CNN показва, че 53 % от белите жени в страната са пуснали бюлетината си в полза на Тръмп. Анализът на данните сочи, че Тръмп е бил предпочитан фаворит на дамите, които нямат завършено образование в колеж. Съотношението при тях в избора им Клинтън-Тръмп е 2:1 в полза на милиардера. Вотът на белите жени с колежанска образователна степен е по-равномерно разпределен с 45 % подкрепа за Тръмп и 51 % за Клинтън.
Цветнокожите цени, в контраст, са гласували с голямо мнозинство за бившата първа дама на САЩ: тя е получила подкрепата на 94% от чернокожите жени и 68 % от тези с латиноамерикански произход. Доналд Тръмп е бил отхвърлен от тях.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg