EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Белгия ще намали ДДС за енергията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белгия ще намали ДДС за енергията

mail18:35 | 17.01.2022прегледи 635 коментарикоментари 0


Белгийското правителство предлага ДДС за тока и газа да бъде намален от 21 на 6 процента, съобщиха местни медии. Очаква се това предложение скоро да бъде разгледано от Федералния парламент. Отчита се, че подобна мярка би струвала на бюджета 770 милиона евро годишно.

От миналата есен в страната бяха предприети мерки за защита на най-уязвимите граждани от високите цени на енергоносителите. Помощ получиха около един милион домакинства, които плащат по понижени цени и получават по 80 евро на месец обезщетение за покриване на сметките.

Белгия прилага различен ДДС за отделните стоки и услуги, като 21 на сто е най-високият размер на данъка. Засега енергоносителите се облагат на най-високата данъчна ставка, но властите са в готовност да ограничат размера на налаганите акцизи, за да подкрепят допълнително домакинствата.

Медиите отчитат, че до преди няколко месеца правителството не беше склонно да намали данъка за енергоносителите. Допълва се, че обсъжданото днес предложение за шест на сто ДДС е идея на крайната левица и е само една от възможностите пред управляващите, за да смекчат отражението от растящите цени на енергията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg