EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Белгия замразява руски активи заради ЮКОС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белгия замразява руски активи заради ЮКОС

mail09:05 | 18.06.2015прегледи 864 коментарикоментари 0


Руските държавни учреждения в Белгия получиха съдебни постановления за запор на имуществото им, съобщава Интерфакс.
Запорът е разпореден във връзка със съдебен иск на руската компания ЮКОС, чийто бивш президент Михаил Ходорковски прекара дълги години в затвора. Изключение е направено само за дипломатическите представителства на Руската федерация.
Във връчените постановления се казва, че запорът се основава на решението на белгийския арбитражен съд от 18 юли 2014 г. по иск на ЮКОС. Указаната в него сума е в размер на 1,6 млрд. евро. В частност, се отбелязва систематичния отказ на Руската федерация да изпълни съдебното решение и внесе въпросната сума.
Бившите акционери на ЮКОС заведоха дела в чужбина във връзка със запорираното и конфискувано имущество на компанията в Русия. С казуса се занимаваха съдилища в САЩ, Франция, Великобритания, Белгия и дори Международния съд в Хага.
През юли 2014 г. Хагският арбитраж удовлетвори иска на бившите акционери по делото против Руската държава, като постанови изплащането на компенсация в размер на 50 млрд. долара при иск за 114 млрд. Европейският съд по правата на човека пък постанови Русия да изплати на бившите акционери 1,86 млд. евро плюс още 300 хил. за съдебни разноски.
източник:БГНЕС


Тагове: Юкос, Русия, активи
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg