EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Белгийците скътали €220 млрд. в банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белгийците скътали €220 млрд. в банки

mail13:15 | 05.09.2012прегледи 671 коментарикоментари 0


В банките в Белгия на влог са внесени 220 милиарда евро, съобщи медийната група Ер Те Ел. Статистиката сочи, че "белгийците никога не са спестявали толкова много пари".
Макар размерът на вложенията да бележи рекорд, доходите от лихви по влоговете постоянно намаляват, се посочва в информацията. Медиата отбелязва, че от този месец три от основните банки в страната намаляват допълнително лихвите по депозитите - банката Акса (AXA) променя лихвата по срочните влогове от 1,1 на 1 процент, Рабобанк (Rabobank) - от 2 процентана 1,8 на сто, а Ай Ен Джи (ING) - от 1,8 на 1,6 процента.
Икономисти поясняват, че напоследък доходите от лихви намаляват, тъй като самите банки получават по-малък приход от заемането на пари на кредитополучатели. Според тях няма сигурен начин за по-добра печалба от спестяванията, освен ако не се прибегне до по-рискови методи на вложение. Те отбелязват, че едновременно с намаляването на лихвите по депозитите, спадат и лихвите по кредитите, което дава възможност за по-изгодни сделки при сключването на ипотеки. /БТА

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg