EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Белгийска абатска бира, H&M в Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белгийска абатска бира, H&M в Русе

mail12:07 | 15.02.2016прегледи 1531 коментарикоментари 0


Карлсберг България представя за първи път на българския пазар Grimbergen – абатска бира*, тип белгийски специален ейл, която се произвежда и бутилира в пивоварната "Alken-Maes" в град Мехелен, провинция Антверпен, Северна Белгия. Марката Grimbergen има 9 разновидности, но първоначално у нас ще се внася най-популярната – Grimbergen Blonde – силна светла бира със златист цвят, леко плодов и хармоничен вкус, с алкохолно съдържание 6.7 %. Отличителните характеристики на Grimbergen Blonde включват гъста и изобилна пяна с добра устойчивост, малки мехурчета и кремав цвят. Специфичният вкус на белгийски ейл развива горчиво сладки аромати, базирани на сладък корен, ананас и кайсии. Ароматът на бирата е интензивен и включва зрели плодове и карамфил, мед, сладка папрат, нотки на пушен малц и цветен хмел. Според данни на международната агенция за проучвания Canadean за 2014 г. Grimbergen e сред петте най-предпочитани специални бири в международен план и е най-бързо растящата марка в категорията на премиум предложенията от светъл ейл . Grimbergen e една от белгийските марки бира, които имат правото да носят логото "Призната белгийска абатска бира" (Erkend Belgisch Abdijbier), обозначаващо спазването на стандартите на "Съюза на белгийските пивовари" (Unie van de Belgische Brouwers). Пивото се произвежда чрез топ ферментация – агресивен процес при достатъчно висока температура, която издига дрождите на маята на върха на бирената течност. Пивото Grimbergen първоначално се прави в норбертинското абатство Гримберген, основано през 1128 г. Абатството е разрушено до основи 3 пъти в историята – през 1142 г. в следствие на унищожителен пожар, а по-късно през 1566 г е ограбено и опустошено. През 1798 г. отново претърпява пълна разруха. Тогава, по време на Френската революция имуществото му е конфискувано, а монасите са прогонени. Именно затова символ на бирата е фениксът – митично създание, знак за прераждане и оцеляване. Днес абатството е действащ католически манастир, член на Ордена на премонстрантите, с около 30 монаси.

*Абатска бира е родово наименование за вид белгийски силен ейл, произведен в трапистки стил (под контрола на трапистки монаси), която обаче се прави от търговски (светски) пивоварни.

H&M, Hennes & Mauritz AB ще отвори врати на своя 19-ти магазин в България. Той ще се намира в Русе, в Mall Rousse, откриването ще се състои на 12 март. „Изключително сме развълнувани, че скоро ще представим първия H&M магазин в Русе и сме убедени, че много бързо той ще се превърне в най-предпочитаната модна дестинация в околността. За нас е удоволствие да предоставим възможност на талантливите хора в града да се развиват професионално в бързо растяща компания като нашата. Нямаме търпение да започнем да работим заедно“, коментира Сандрин Галпароли, Регионален мениджър на H&M за България, Гърция и Кипър.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg