EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Белведере представя онлайн изложби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белведере представя онлайн изложби

mail17:56 | 14.12.2023прегледи 2174 коментарикоментари 0


По повод 300-годишнината от създаването си виенският музей Белведере представя онлайн историята си в периода 1918-2023 г. и кани всички желаещи да посетят виртуално 626 изложби. Гамата от включените проекти отразява разнообразната колекция на Белведере и дава представа за промените в изложбената практика. В бъдеще всяка приключила изложба ще бъде включвана в онлайн хрониката.

Достъпът до информация и откритият обмен на съдържание са важни аспекти за музеите на бъдещето. С политиката си на отворено съдържание Белведере е лидер сред австрийските музеи. Особено сме доволни, че чрез дигитализацията даваме възможност на посетителите да получат обширни и разнообразни знания, споделя директорката на музея Стела Ролинг.

Вече почти цяла година екип от осем сътрудници на Белведере работи по реализацията на този проект. Информацията за отделните изложби включва продължителността, мястото на провеждане, музейното ръководство по време на съответната изложба, както и имената на сътрудниците, участвали в подготовката на дадения проект.

С помощта на снимков материал, изложбени каталози и произведения от колекцията на музея изложбите, показвани през годините, оживяват отново. Включените в онлайн каталога изложби непрекъснато се допълват със съпътстващи текстове, архивни материали, статии във вестници, снимки и дигитални копия на каталози. Освен това вече е възможно да се проследят и отделни творби и да се разбере в кои изложби и кога точно те са били излагани в миналото. 

Достъп до проектите тук 


Снимки:

Изложбата "Винсент Ван Гог 1853-1890" през 1958 г. © Bildarchiv des Belvedere, Wien

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg