EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Безработицата в САЩ остава висока

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Безработицата в САЩ остава висока

mail11:00 | 24.11.2010прегледи 566 коментарикоментари 0


Икономическият растеж на САЩ се утвърди през третото тримесечие, но централната банка на страната прогнозира, че съживяването вероятно ще остане слабо и безработицата няма да може да спадне до приемливо равнище още години наред, предадоха Франс прес и ДПА.
Вчера министерството на търговията на САЩ обяви, че е повишило до 2,5 процента (с годишно натрупване) оценката си за нарастването на брутния вътрешен продукт (БВП) спрямо второто тримесечие.
Това преразглеждане на данните, публикувани в края на октомври (2 процента), е по-силно от очакванията на анализаторите, които прогнозираха растеж на БВП с 2,4 процента.
Показателят е ускорил темпото си, след като бе отчетено забавяне през второто тримесечие, когато икономическият растеж бе само 1,7 на сто.
Въпреки че оценката за икономическия растеж бе преразгледана към повишение, Управлението за федерален резерв (УФР) направи песимистична прогноза.
Централната банка на САЩ предупреждава, че ще минат пет или шест години преди растежът и безработицата да се върнат на равнища, които би следвало да очакваме в дългосрочен план от най-голямата икономика в света, отбелязва ДПА.
УФР очаква икономиката на САЩ да нарасне с 2,4 - 2,5 процента тази година и с 3 - 3,6 процента през 2011 година. Това значително по-ниска прогноза от направената през юни, когато централната банка залагаше на 3 - 3,5 процента за тази и 3,5 - 4,2 процента за идната година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg