EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Безплатни консултации за интелектуална собственост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Безплатни консултации за интелектуална собственост

mail12:05 | 19.01.2024прегледи 657 коментарикоментари 0


Компании, които развиват или планират бизнес в Югоизточна Азия, ще имат възможност за безплатна консултация със съветник по интелектуална собственост, съобщиха от Българската стопанска камара (БСК) на интернет страницата си. Възможността е по линия на Бюрото за помощ на малки и средни (МСП) предприятия в Югоизточна Азия - инициатива на Европейската комисия, която подкрепя европейските МСП както да защитават, така и да налагат правата си върху интелектуалната собственост (IP) в или във връзка с държавите от Югоизточна Азия (SEA) чрез предоставяне на безплатна информация и услуги.

Компаниите могат да резервират 30-минутна онлайн среща с бизнес съветника по интелектуална собственост Беноа Тарди, който е базиран в град Хо Ши Мин (Виетнам) и владее английски, френски и испански. Фирмите ще могат да разберат какво е IP, как могат да защитят активите си, защо IP трябва да бъде решаваща част от процеса на интернационализация на компаниите и какви ползи може да осигури; ще могат да научат повече за специфичния IP пейзаж на всяка страна в региона.

Все повече и повече МСП желаят да правят бизнес в или с Югоизточна Азия, която е третият по големина търговски партньор на ЕС извън Европа (след Китай и САЩ), с над 271,8 милиарда евро търговия със стоки през 2022 г. Въпреки това езиковите и културните различия, наред със сложната регулаторна среда в региона, често са предизвикателство. Що се отнася до IP, всяка от 10-те държави в Югоизточна Азия има свои собствени практически правила и разпоредби за управление на сложната IP среда, посочват от Бюрото.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg