EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Безплатен wi-fi в общини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Безплатен wi-fi в общини

mail18:12 | 03.09.2019прегледи 776 коментарикоментари 0


Безплатен безжичен достъп до интернет - в рамките на инициативата "WiFi4EU", вече има на площад "Батенберг" в Русе - срещу сградата на Регионалния исторически музей. Това съобщават от общинската управа в крайдунавския град.
От кметството припомнят, че първата точка за безплатен интернет е инсталирана през май тази година в центъра на града. Предвижда се в Русе да се обособят още места, които да предлагат услугата - в Парка на младежта и по крайбрежната алея. Срокът за изграждането е до юли идната година.
В рамките на инициативата "WiFi4EU", която подпомага инсталирането на съвременно Wi-Fi оборудване на оживени обществени места, община Русе получи ваучер на стойност 15 000 евро. Тя ще бъде отговорна за финансирането на абонамента за интернет и поддръжката на оборудването, за да се предлага безплатен и висококачествен безжичен достъп до интернет за всички граждани и посетители за период от поне три години след инсталирането на мрежата.

Безплатен интернет могат да ползват от днес гражданите и гостите на Димитровград в най-посещаваните зони на града, съобщиха от кметството. Община Димитровград спечели проект на Европейската комисия за изграждане на безжична интернет мрежа, която да осигурява на потребителите високоскоростна връзка, припомнят от пресцентъра на администрацията.
Зоните със свободна WiFi мрежа са по централната пешеходна алея на бул. "България", на площада пред общината, при атракцията "Голямата пейка", както и в двата парка - "Марица" и "Н. Й. Вапцаров", уточняват от общината.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg