EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Безлов: Въпросът с концесиите е брутален

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Безлов: Въпросът с концесиите е брутален

mail14:00 | 07.08.2013прегледи 707 коментарикоментари 1


Много говорим колко е ефективно пазарното общество, но създавайки пазар, ние не създаваме регулатор. Това заяви в предаването на БНР "12+3" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. По думите му, като се започне от ДКЕВР и се стигне до фондовите борси и пенсионните фондове, се забелязва едно и също, както и при трагичния инцидент в мина "Ораново", а именно, че липсва контрол:

Ние се опитваме да дадем европейски стандарти, но слагаме хора, които правят същото, което правеше държавата преди десетина година, приватизирайки, раздавайки собствеността. Договарят се с хората от съответната сфера и получават доход за това. Нещата са брутални и без последици. Да сте чули присъда за някой от тези колективни органи?

Според Безлов концесионери не стават случайни хора: Ще откриете концентрация на собственост около няколко имена в България и ще видите, че те не си плащат таксите, минималните такси, които трябва да плащат. По думите му това, което се случи със затрупаните миньори, няма да промени нищо. Сигурен съм, че нито една концесия няма да бъде съборена.

 

 


 
Коментари
 
arBaWLCfsZ - 17-02-2014 г. 17:15:35

Articles like these put the consumer in the driver seat-very <a href="http://nadczp.com">imoatrpnt.</a>

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg