EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Безконтактни гривни на Visa на Евровизия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Безконтактни гривни на Visa на Евровизия

mail16:45 | 20.05.2016прегледи 1144 коментарикоментари 0


Visa Eвропа пренесе NFC технологията в нови измерения, като въведе лимитирана серия безконтактни гривни за разплащания в Швеция. В духа на конкурса Евровизия 2016 посетителите се възползваха от иновативната технология във всички търговски обекти в страната,  приемащи безконтактни плащания.

Гривните са произведени в ексклузивна лимитирана серия, която беше достъпна за потребителите в градчето на Евровизия, Кралската градина (Kungsträdgården) в Стокхолм, в седмицата на конкурса. Безконтактната гривна е предплатена, което означава, че потребителите могат да я заредят със сума по техен избор от дебитна или кредитната си карта преди използване. Освен вградената NFC технология, употребата на гривната добави и  различни VIP услуги като специални предложения за храни и напитки, както и пропуск за бързо преминаване в зоните на Евровизия.

Безконтактната гривна има същите характеристики – сигурност, удобство и бързина като останалите разплащателни услуги на Visa и работи по същия начин като безконтактните карти Visa. С валидност до 31-ви октомври 2016 г., гривните могат да бъдат използвани дори след конкурса Евровизия на всички терминали, приемащи безконтактни плащания с Visa.

„С тези гривни искаме да покажем предимствата на безконтактната технология. Гордеем се с нашия прогрес в развитието на иновативни решения, които подобряват момента на разплащане за милиони потребители и търговци“, споделя Кристина Линд, мениджър на Visa Европа за Швеция.

Безконтактните разплащания в Европа отчитат стремителен ръст през 2015 г. с направени 1,7 милиарда безконтактни трансакции и 152 милиона безконтактни карти в обращение. В периода между октомври 2014 г. и септември 2015 г. покупките на континента са на стойност 21,4 милиарда евро, а средната стойност на всяка покупка е 13,62 евро.

„Днес 1 от 5 покупки, извършени с Visa, са безконтактни. От това, което виждаме на други пазари в Европа, е ясно, че потребителите и търговците оценяват удобството и бързината на безконтактните разплащания“, споделя още Кристина Линд.

Тази година музикалният фестивал „Евровизия“ отбеляза 61-вото си издание в шведската столица Стокхолм. За България той беше знаменателен с 4-то място, което спечели Поли Генова с песента „Ако любовта беше престъпление“, композирана от Борислав Миланов и Себастиан Арман, както и шведския композитор Йоаким Бо Персон.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3882