EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бездомници показват тъмната страна на Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бездомници показват тъмната страна на Виена

mail14:10 | 11.07.2016прегледи 608 коментарикоментари 0


Неочаквана ниша се отвори за виенските бездомници. По улиците на австрийската столица без покрив над главата живеят около 7000 души. Миналата година за част от тях се случва малък празник, който им дава шанс да променят живота си. Ръка им протяга 32-годишната Перин Шобер, която създава startup компанията Shades Tours Vienna, която може да бъде свободно преведена като „Тъмната страна на Виена“. Шобер не иска да показва на гостите на австрийската столицата забележителностите, които могат да се намерят във всеки пътеводител и са включени в традиционните туристически обиколки с професионални екскурзоводи. През последните години на особена популярност се радват нови форми на туризъм като посещения на по-нелицеприятни места в града. Естествено никой не познава тези кътчета на Виена по-добре от самите бездомни, които работят в Shades Tours като екскурзоводи.

В обиколката обикновено се включват посещения на център за временно настаняване на бездомни или приют, някоя безплатна кухня и център за професионално обучение. Екскурзоводите сами преценяват колко лична информация да включат в разказа си, за да покажат предизвикателствата на живота в големия град и същевременно да не се унижават. За работата си те получават не просто заплата, а и увереност в собствените си сили и мотивация за търсене на работа.

Екскурзиите с продължителност от 2-3 часа се предлагат на немски и английски. Цената на такава обиколка е 15 евро на човек.

Снимки: © Shades Tours   


Тагове: Виена, бездобни
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg