EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Безвъзмездна помощ за метрото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Безвъзмездна помощ за метрото

mail11:15 | 18.10.2012прегледи 557 коментарикоментари 0


Министерският съвет даде съгласие министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт" Ивайло Московски да подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на „Метрополитен" ЕАД. Договорът е за изпълнение на дейностите по „Проект за разширение на метрото в София - Етап III Лот 1 „Цариградско шосе - Летище София" и Лот 2 „Младост 1 - Бизнес парк в Младост 4" преди окончателното одобрение на проекта от Европейската комисия и при условие на договаряне над бюджета на приоритетна ос 3 „Подобряване на интермодалността при превоза на пътници и товари".
Поради напредналия стадий на подготовката за изпълнение на дейностите по проекта, участъкът „Цариградско шосе — Летище София" бе включен в обхвата на ОП „Транспорт” с решение на Комитета за наблюдение на програмата от м. декември 2011 г. С решение от м. юни 2012 г. бе одобрено и включването на втория участък „Младост I - Бизнес парк в Младост 4".
За реализацията на проекта по оперативната програма ще бъде предоставена безвъзмездна финансова помощ в размер малко над 215 млн. лева. Дейностите по проекта включват изпълнението на два лота - Лот 1: участък - „Цариградско шосе - Летище София" и Лот 2: участък - „Младост 1 - Бизнес парк в Младост 4".
По Лот 1 тръжните процедури са проведени и са сключени договори за изпълнение на участъка. За Лот 2 се очаква тръжните процедури да приключат в началото на 2013 г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg