EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Без тежкотоварен трафик в Попово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без тежкотоварен трафик в Попово

mail12:41 | 25.06.2012прегледи 546 коментарикоментари 0


Министър – председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова присъстваха на официалния пуск в експлоатация на обходния път на гр. Попово, съобщи пресслужбата на МС. С водосвет новото трасе бе осветено за здраве и безаварийно използване.

„С пускането на пътя ще се изведе тежкотоварният трафик от центъра на Попово и ще се облекчи движението през града”, каза премиерът Бойко Борисов и похвали общината за положените усилия при изграждането на новото трасе.
Обходният път на гр. Попово – юг е на стойност 15 млн.лв. с ДДС и е реализиран по програма „Ново строителство” на Агенция „Пътна инфраструктура”. Средствата са осигурени от държавния бюджет.
„Поради липсата на този път имаше много катастрофи и жертви през годините”, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. „Пускането на новото трасе ще осигури на жителите и гостите на Попово достъп до автогарата и ще облекчи значително живота на хората тук”, каза още министърът.
В Попово министър – председателят Бойко Борисов се срещна с кмета на града д-р Людмил Веселинов и граждани. Борисов се запозна с хода на изпълнението на проект „Интегрирано подобряване и възстановяване на взаимосвързани елементи и съоръжения на физическата инфраструктура на градската среда на Попово за постигане на устойчиво развитие, екологично равновесие и социално включване”.
Проектът, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”, е на обща стойност 9 млн.лв. Част от него е обновяването на парк „Градска градина” в Попово, който премиерът и министър Павлова посетиха. Архитектурно – ланшафтното обновяване на градския парк включва създаването на тематични кътове, алпинеум, форум с амфитеатър за деца и младежи; възстановени са две чешми, три велосипедни алеи. Всеки ден паркът се посещава средно от около 300 души.
В Попово премиерът разгледа и обновеното по ОПРР читалище „Св.Св.Кирил и Методий”. Неговата реконструкция възлиза на над 2 млн.лв. В читалището са изградени електронна библиотека и конферентна зала. В него се провеждат редица културни прояви в града, организират се фестивали – за операторско майсторство и за късометражни филми – „Златното око”.
„Правителството полага усилия да се извлече максимума от европейските програми, за да се осъществят редица проекти в града”, коментира министър – председателят.
По ОПРР община Попово реализира проекти за над 30 млн.лв.
„Всичко това облагородява града и създава предпоставки младите хора да останат да живеят тук”, каза още министър Павлова.
 


Тагове: Попово, път
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039