EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Без такса багаж в самолетите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без такса багаж в самолетите

mail10:10 | 13.01.2012прегледи 822 коментарикоментари 0


Възможно е скоро да отпаднат такси за багаж в самолетите в ЕС, прогнозира в предаването „Хоризонт до обед” на БНР евродепутатът Антония Първанова. „Процесът е доста напреднал при подготовката на законодателството. По този доклад аз работя от юли, комисията по транспорт също. От 19 декември ЕК започна консултации със страните-членки, както и със съответните заинтересовани лица на пазара, включително асоциации на потребители, въз основа на тези наши предварителни предложения. Надявам се, че до средата на тази година ще получим и първото предложение на ЕК, върху което вече в детайли ще можем да заложим тези принципи, които са били пропуснати, или предложенията на парламента, на които се държи изключително много. Предстои до края на месеца Комисията по транспорт да го гласува, с което се приключва кръгът от консултации в ЕП.
Първанова изрази надежда законопроектът много бързо да стане факт. След приемането му даваме максимум една година страните-членки да го хармонизират, добави тя.
Антония Първанова получи над 900 сигнала за нарушения на правата на пътниците със самолет още в първия ден, след като в началото на юли бе избрана за главен докладчик по досието за функционирането и прилагането на правата на пътниците, ползващи въздушен транспорт в Европа.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg